IP övervaknings kameror

Nedan en kort presentation av olika Camtech Supervision -kamera typer. För mera information, som alltid, vänligen ta kontakt.

Alla Camtech kameror har PoE (Pover Over Ethernet) vilket betyder att endast en ethernet kabel behövs dras till kameran, även strömmen matas i ethernet kabeln. Det gäller givetvis inte Wlan modellerna som behöver egen strömmatning.

Alla våra kameror har också ställbar Zoom och skärpa; ju smalare sektor som övervakas desto längre ifrån kan man zooma in skarpt och tvärtom. PTZ kamerorna kan man ställa dessa tillika som man styr kameran på distans varifrån i världen som helst. PTZ kamerorna kan också ställas in att svepa och zooma via ett visst förhands-inställt mönster för att på så vis täcka ett stort område med en enda kamera.

Vissa modeller har autofokus och/eller AI (zoomar t.ex. speciellt in på människoansikten och bilars registerplåtar) och känner igen upp till 100 människoansikten och bandar eller alarmerar inte i onödan då “bekanta” människor rörs i bevakningsområdet.

Alla kamerorna har option för mikrofon.

Nästan alla kamerorna är i metall (aluminium legering), uppfyller skyddsklass IP67 och fungerar lika bra i sommarhetta som under vinterns kallaste nätter (PTZ kamerorna rekommenderas inte att styras i onödan under sträng kyla).

Camtech IP övervakningskameror finns i följande formfaktorer: BulletDome, PTZ, Box, Fisheye och Specialkameror.

Camtech Bullets

Camtech bullet cam

Formfaktorn bullet fastsätts i vägg eller t.ex. i taköverhäng. Synliga = förebyggande.

camtech Box

Camtech box cam

Formfaktorn box är uteslutet gjord för innebruk i torra och varma utrymmen.

Camtech Domes

Camtech dome cam

Formfaktorn dome fastsätts i tak eller t.ex. i taköverhäng. Tåliga för t.ex. skadegörelse.

Camtech Fisheye

Camtech fisheye

Formfaktorn fisheye placeras mitt i taket. Med specialmjukvara kan man sen panorera runt i hela rummet, även i telefonen.

camtech PTZ

Camtech PTZ

PTZ står för "Pan - Tilt - Zoom" (översatt ungefär sväng - luta - zooma).

Camtech specialkameror

Camtech specialkameror

Specialkameror inbegriper t.ex. minikameror, gömda kameror, IR-kameror mm.

Camtech IP kamerorna är i princip egna Linux datorer med bl.a. inbyggd webbserver, e-post server, FTP, DDNS, RTSP.. och grafiskt operativsystem som används med datormus. De programmeras och körs via medföljande specialmjukvara och även direkt i de vanligaste webbläsarna. Det vanliga är dock att man kör dem via NVR:s operativsystem, också då fast direkt i webbläsaren. Då de väl grund konfigurerats i samband med installationen behöver de i regel inte röras sen på åratal heller programmässigt. Ibland kan det löna sig att uppdatera mjukvaran till nyaste, jag meddelar i så fall.

Inspelning även i totalmörker?

Camtech kamerorna har alltid kapacitet att se och spela in vad som händer även i totalmörker. Beroende på typ av kamera (antal IR-led och typ av CMOS) så är området som täcks av infrarött ca 40-70 meter.

Då man spelar in i totalmörker (i infrarött) så blir bilden svartvit. En inkräktare ser inte det infraröda och vet inte att han/hon filmas.
Man kan dock låta kamera blinka med röd led för att på så vis varna att inspelning pågår.

Bilden till höger är inspelad i kompakt totalmörker vs. dagbild.

Offert och installationsprocess börjar med att beräkna optimal uppsättning kameror av optimal typ på området i fråga. Kamerornas upplösning är på mellan 2 Mb (1080P) ända upp till 12 Mb. Antalet IR-led (som möjliggör större eller mindre områdes bevakning i totalmörker) varierar också i olika kamera modeller. Även installationshöjden och nätverkets kapacitet inverkar på val av optimal kameratyp.

Med specialprogram beräknas optimalt upplägg för just ert behov så att slutresultatet blir bra.

(Till vänster ett exempelbilder från en offert)

Fältförklaringar

 • Ljusblå: Övervakning.
  12,5 pixlar/ meter. (Att följa med trafikflöde eller fri rörlighet för människor där man inte behöver identifiera enskilda siffror eller ansikten.)

 • Ljusgrön: Detektion.
  25 pixlar/ meter. (Att detektera närvaro av en person, utan att nödvändigtvis kunna identifiera ansiktet. Bekanta människor känns oftast igen.)

 • Grön: Observation.
  62 pixlar/ meter. (Bekanta människor igenkänns med hjälp av ansikte, kroppsform och rörelsemönster, obekant ansikte kan zoomas för igenkänning.)

 • Gul: Igenkänning.
  125 pixlar/ meter. (Människor igenkänns lätt.)

 • Ljusröd: Identifikation.
  250 pixlar/ meter. (Spara ansiktsbilder med hög kvalitet som kan användas i domstol för att bevisa någons identitet “bortom rimligt tvivel” i rättsliga sammanhang.)

Kundinloggning

Loading