Nätverks inspelare (NVR)

Nedan en kort presentation av Camtech Supervision -NVR’s. För mera information, som alltid, vänligen ta kontakt.

 

Trots att varje Camtech IP-kamera i princip är en egen Linux dator behövs (helst) en “huvuddator” för att sköta om alarm, inspelning av händelser som triggats t.ex. av rörelse på exakt utmärkta virtuella områden under vald tidpunkt och veckodag, alarm vid yttre påverkan av någon kamera i systemet, effektiv koppling till molntjänster, sammanfogning av kamerorna till ett gemensamt gränssnitt, mera processorkraft som en enskild kamera har osv.

Denna “huvuddator” kallas för NVR (Network Attached Storage).

Camtech NVR’s är Linux datorer som styrs i grafiskt Linux operativsystem med datormus. Styrning sker både via speciell mjukvara i dator och även direkt i webbläsaren eller t.ex. tablet eller telefon.

En Camtech NVR kan sköta om allt från 4 – 64 kameror (4K) beroende på modell. Vissa modeller sänder PoE direkt från NVR ethernet uttagen.

De absolut mest sålda NVR-modellerna är 9 kamerors NVR modellerna, med Wi-Fi eller utan. Dessa klarar allt upp till 9 kameror, givetvis även mindre antal som det.

Har man redan befintliga vettiga analoga kameror så kan även dessa användas i våra hybrid modeller som tar emot såväl IP -bild som analog signal.

Camtech NVR bandarna är Linux datorer med bl.a. inbyggd webbserver, e-post server, FTP, DDNS, RTSP.. och grafiskt operativsystem som används med datormus. De programmeras och körs via medföljande specialmjukvara och även direkt i de vanligaste webbläsarna. Då de väl grund konfigurerats i samband med installationen behöver de i regel inte röras sen på åratal heller programmässigt.
Ibland kan det löna sig att uppdatera mjukvaran till nyaste, jag meddelar i så fall.
Förutom att banda rörelse på intern hårdskiva/ hårdskivor sänder dessa även material till molnet i realtid. NVR -bandarna kommer åt att användas var som helst ifrån i världen över internet via dator, tablet eller telefon.

Senaste modellerna har nu AI, de kan förses med bilder av ansikten och jämföra det de spelar in med kända ansikten (och t.ex. inte spela in sådana människor som har rätt att röra sig på området). De har också ansikts sökning, man kan på basen av ansiktsbild söka genom triggade rörelsedetektor inspelningar för att hitta då nån känd person rört sig i området. Dessa kan också fokusera på ansikte då de spelar in. Osv.

Exempel på AI -användning i NVR

Ansiktsigenkänning

Ansikts igenkänning

Ansikts jämförelse

Ansikts jämförelse

Målområde

Alarm/ inspelning vid virtuellt område

Korsa streck

Alarm/ inspelning vid korsning av virtuellt streck

Kvardröjande

Alarm/ inspelning vid kvardröjande individ

Folkmassa

Alarm/ inspelning vid folkmassa

Kundinloggning

Loading