Verkkotallentimet (NVR)

Alla lyhyt esitys erilaisista Camtech Supervision -verkkotallentimista. Lisätietoja, kuten aina, ottamalla yhteyttä.

 

Vaikka jokainen Camtech IP -kamera on pohjimmiltaan oma Linux-tietokoneensa, tarvitaan (mieluiten) "päätietokonetta" hälytysten käsittelemiseen ja tallentamaan tapahtumia jotka on laukaistu esimerkiksi liiketunnisuksella tarkalleen määritellyissä virtuaalialueissa valittuna ajankohtana ja viikonpäivänä, hälytyksillä kun järjestelmässä olevaan kameraan vaikutetaan ulkoisesti, yhteyksiin pilvipalveluihin, kameroiden yhdistämiseen yhteiseen rajapintaan, lisää prosessointitehoa joka yhdellä kameralla on jne.

Tätä ”päätietokonetta” kutsutaan NVR: ksi (Network Attached Storage).

Camtech NVR: t ovat Linux-tietokoneita joita ohjataan graafisessa Linux-käyttöjärjestelmässä tietokoneen hiirellä. Ohjaus tapahtuu tietokoneessa olevien erityisten ohjelmistojen kautta ja myös suoraan selaimessa tai esim. tabletissa tai puhelimessa.

Yksi Camtech NVR pystyy käsittelemään 4 - 64 kameraan (4K) mallista riippuen. Jotkut mallit lähettävät PoE: tä suoraan NVR: n ethernet-pistorasioistaan.

Myydyimmät NVR-mallit ovat 9 kameran NVR-mallit, joko Wi-Fi:llä tai ilman. Ne voivat käsitellä 9 kameraa, tietysti myös pienempiä lukumääriä.

Jos alueella on jo järkeviä analogisia kameroita riittävän hyvällä kuvalaadulla niitä voidaan käyttää myös hybridimalleissamme jotka vastaanottavat sekä IP-kuvan että analogisen signaalin.

Camtech IP -kamerat ovat periaatteessa omia Linux-tietokoneita joissa on mm. sulautettu web-palvelin, sähköpostipalvelin, FTP, DDNS, RTSP .. ja tietokonehiiren kanssa käytettävä graafinen käyttöjärjestelmä. Ne ohjelmoidaan ja ne käytetään mukana toimitetun erikoisohjelmiston kautta ja myös suoraan yleisimmissä selaimissa. Perusteellisen alkukonfiguraation jälkeen niitä ei tarvitse muuttaa sitten normaalisti vuosikausiin.
Joskus saattaa olla syytä päivittää ohjelmisto viimeisimmäksi, ilmoitan siinä tapauksessa.
Sisäisen kiintolevyn lisäksi ne lähettävät myös materiaalia pilveen reaaliajassa. NVR-talentimia voidaan käyttää missä tahansa mistä päin maailmaa tahansa tietokoneen, tabletin tai puhelimen kautta.

Uusimmissa malleissa on nyt AI, niille voidaan tallentaa kasvokuvia ja verrata tallennettua tuttuihin kasvoihin (eikä esimerkiksi tallentaa ihmisiä, joilla on oikeus liikkua alueella). Näissä on myös kasvohaku. Voit hakea kasvokuvan perusteella laukaistujen liiketunnistintallennusten avulla löytääksesi milloin joku tunnettu henkilö liikkui alueella. Ne voivat myös zoomata kasvoihin tallennettaessa. Jne.

Esimerkkejä AI:n käytöstä NVR tallennuksessa

Ansiktsigenkänning

Kasvojen tunnistus

Ansikts jämförelse

Kasvojen vertailu

Målområde

Hälytys/ tallennus virtuaalisen alueen ylityksessä

Korsa streck

Hälytys/ tallennus virtuaalisen viivan ylityksessä

Kvardröjande

Paikalla viipyvän henkilön hälytys/ tallennus

Folkmassa

Hälytys/ tallennus ihmismassan ilmetessä

As.kirjautuminen

Loading